"Arbeiten und Lieben"

25.8.05

Ei ehkä skitso, mutta...

Schizoblogin pitäjä Janne on Blogostanian kuningas. Hän tuntuu olevan käytännössäkin jonkinlainen sosiaalisen koherenssin ylläpitäjä blogiyhteisössä. Ilmeisen arvostettu ja rakastettu hallitsija.

Mies, joka nimeää bloginsa tuolla tavalla, yrittänee nimenomaan paeta skitson leimaa. Hän nimeää itse itsensä skitsoksi - näin hän ei ole sitä. Eikä muuten ole minustakaan. Kaukana siitä.

Bloginpitäjä sen sijaan vaikuttaa mieheltä, joka haluaa vältellä aikuistumisen vastuita viimeiseen asti. Mies on valmistunut filosofian maisteriksi, on työssä, kulkee teksti-t-paidoissa, roikkuu rock'n rollissa, nimittää naistaan Superchickiksi... hmmm... Analyytikko suosittelee elämän tavoitteiden pohtimista. Ihan vakavasti. Muttei liian vakavasti, blogiyhteisön kannalta saattaa olla parempi jos se pikkupoika pysyy sisälläsi vaikka aikuistuisit hieman. Mutta sinun on ajateltava ensisijaisesti itseäsi, ei Blogostaniaa.

4 Comments:

At 10:04 AM, Blogger Schizo-Janne said...

Hmmm ... Kuten kaikki analyytikot aikaisemminkin, niin tälläkin kertaa mennään metsään ja roimasti. Ehdotan, että syvennyt hetkeksi Gilles Deleuzen ja Félix Guattarin skitsoanalyysiin (ei mitään tekemistä psykoanalyysin kanssa), niin ymmärrät mitä "skitsolla" SchizoBlogissa tarkoitetaan.

Ja mitä taas aikuistumiseen tulee, niin kyllä te oidipaalistamisen asianajajat jaksatte siitä toitottaa. Kannattaa mennä itseen ja kysyä: "Miksi minä niin kiihkeästi haluan toisia aikuistaa?".

Kyseenalaistaminen on filosofia taitoa parhaimmillaan ja oma elämäntyylini kyseenalaistaa tämän "aikuistumisen" projektin. Jokainen "aikuistu jo!" kehoitus, vaan alleviivaa minun olevan oikeassa.

 
At 11:51 AM, Blogger Analyytikko said...

Olen hyvin tietoinen siitä, mitä skitsolla blogissasi tarkoitetaan! Kysymys onkin siitä, millaisia mielikuvia se MINUSSA herättää.

Aikuistumisen halu tuntuu olevan sinussa itsessäsi, blogissasi se ilmenee monin eri tavoin mm. kypsyytenä kantaa vastuu itsestäsi. Eikö sitäpaitsi pyrkimyksesi parisuhteeseen (näin tulkitsen niitä hiusrengasjuttuja) heijasta halua luopua teinielämästä?

Psykonalyyttinen asenne, varsinkin terapiatyössä on muuten melko kaukana oidipus-kliseistä.

 
At 12:19 PM, Blogger Schizo-Janne said...

Itsestään huolehtiminen ja parisuhteen solmiminen ei välttämättä ole mitään "aikuisia" merkkejä ... Elämäntyylejä on monia. Ja minä elän MINUN elämääni. Valitettavasti moni terapeutti ei ymmärrä tätä. Ja ihan vaan sen verran raotan verhoa, että alunperin minun tuli alkaa tutkijaksi psykiatrian filosofiaan keskittyen, mutta sitten keksin parempaa tekemistä ...

 
At 12:52 PM, Blogger Analyytikko said...

Elämäsi on varmasti ihan hyvä elämä. Vaikka blogistahan tässä vain puhuttiinkin... Sekin on hyvä.

 

<< Home