"Arbeiten und Lieben"

24.8.05

Terve ihminen osaa ilmaista myös kiukkuaan

Tästä minä pidän. Turisti vaikuttaa henkilöltä, jota ei vastaanotolla tule näkymään. Hän osaa pitää itseään arvossa ja vaatia myös muilta arvonantoa. Veikkaisinpa, että Turistia on rakastettu lapsena, sillä tässä on tervettä asennetta:

Ehkäpä jokaisen (etenkin naisten) tulisi katsoa vielä toisenkin kerran peiliin, ennenkuin hankkiutuu tiineeksi. Nykyään kun tuntuu että raskaudesta, synnytyksestä, imetyksestä ja lasten kasvatuksesta yleensäkin on tehty niin saatananmoisen tulosvastuullinen revohka, että pitää olla päästään vialla, jos siihen pyöritykseen tahtoo vapaaehtoisesti mukaan. Niin valitettavaa kuin se onkin, niin äitien keskuudessa muhii niin paljon eripuraa ja fasismin siemeniä, etten ainakaan itse tässä elämänvaiheessa halua olla kyseisen instituution kanssa missään tekemisissä.


Tietenkin Turisti voisi pohtia omaa äitisuhdettaan, jota tässä ei peilata lainkaan vaikka aihe olisi tavallaan tarjonnut siihen tilaisuuden. Vältteleekö hän asiaa; onko kyse eripurasta ja fasismista omassa äitisuhteessa? Ei välttämättä, mutta miettiköön sitä. Hyvä ainakin, jos miettii ennen lasten tekoa.

2 Comments:

At 4:20 PM, Blogger TURISTI said...

Hehee... Eipä näy minua vastaanotolla, kun saan vierihoitoa psykiatrivanhemmiltani milloin vain. Äitisuhteessani ei ole mitään vikaa, eikä mitään hämärää. Kaikessa ärsytävyydessään se nainen on minulle maailman rakkain ihminen. Äitiyteen liittyvät fasismiviitaukset pohjautuvat tuttavapiirini perheellisiin naisiin.

 
At 8:42 AM, Blogger Analyytikko said...

Mitäs minä sanoin ;-)

 

<< Home